Arijola Delija arbetar aktivt för att hjälpa människor att stärka sin självkänsla. Syfte att förebygga psykisk ohälsa.

Arijola DelijaSå långt tillbaka jag kan minnas så har jag, Arijola Delija haft en låg självkänsla. Det ledde till en psykisk ohälsa med många mörka dagar som slutade i en ätstörning.

När jag började min utbildning som Biomedicinsk Analytiker insåg jag att vägen till att må bra inte var inte att kontrollera maten utan mig själv. Då startade min resa att börja bygga upp min självkänsla. Då jag insåg att sättet att börja kontrollera mig själv var att stärka min självkänsla. Genom att förstå att min kropp behöver mat och träning för att den skall funka. Inte för att jag skall se ut på ett visst sätt. Även att min syn på själv börja så småningom förändra till en positivare.

Min tillfrisknad ledde mig till ett stor vilja till att hjälpa fler att förebygga psykisk ohälsa genom att stärka människors självkänsla. Vilket jag har gjort i över 4 år genom föreläsningar och utbildningar på nätet.
Foto Mika Ågren

Arijola Delija – Från psykisk ohälsa till att hjälpa andra att må bra

Viljan har även lett till att jag idag skapat föreläsningen ”Kunskap kan förebygga psykisk ohälsa” och tillsammans med forskaren Maarit Johnson på Stockholms Universitet har vi har kopplat ihop mina erfarenheter om psykisk ohälsa med hennes forskning om självkänsla och skapat en utbildning för en bättre självkänsla.

Detta för att hjälpa fler att kunna lära sig mer om självkänsla och på sätt kunna förebygga psykisk ohälsa. För att oftast är anledningen till att man mår dåligt att självkänslan är låg. Din personliga värdering är låg. Stärker du istället självkänslan, börjar du värdera dig själv högre. Då lever du ett enklare liv och kan enklare hantera när motgångarna kommer till ditt liv.

Våga sätta dig själv i fokus och måbra. För att de är du värd
/ Arijola Delija

Om du vill kontakta mig fyll i uppgifterna nedan