Varför skall man förebygga psykisk ohälsa?

Att arbeta med att förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen innebär ett stort värde för företaget. Förutom att det generar minskad sjukskrivning, ökad engagemang och en ekonomisk besparing, innebär det även att det skapas ett hälsosammare företag. Ju hälsosammare företag desto bättre resultat.

Jag drabbades själv av psykisk ohälsa och det är ingeting jag skulle önska någon. Det är ingen trevlig plats att vara på. Det är anledningen till att jag har en stor vilja att hjälpa företag till att inte hamna där. Läs mer om psykisk ohälsa här.

förebygga psykisk ohälsa

När jag blev frisk från min psykisk ohälsa genom att dagligen stärka min självkänsla. Märkte jag att jag presterade bättre och vågade utmana mig själv samtidigt som jag mådde bra. Att ha en sådan medarbetare innebär att du kan alltid lita på att du får bra resultat och som samtidigt mår bra. Vilket jag anser är det bästa kombinationen man kan få som företagare.

Såhär mycket kostar det dig om medarbetare blir sjukskriven 

Gör en beräkning här för att se hur mycket det skulle kosta dig. I genomsnitt kan det kosta företaget nästan 300 000kr om en medarbetare skulle bli sjukskriven i ett år med ett medelön på 24 000kr. Därför tjänar man i längden att arbeta i förebyggande, för att slippa dessa kostnader. Vill du arbeta mer förebyggande? Läs mer på SinnesFrisk.

Se videon där jag intervjuar kuratorn Elisabeth Nordgren om temat psykisk ohälsa.